Tendals Solars
Evolució tendals
25/01/2023
Dins del mon de les energies renovables, el camp dels teixits també està evolucionant cap aquest sector.
El funcionament dels tendals solars és molt semblant al de les plaques solars. La diferència és que els receptors d’energia es troben integrats en el teixit del tendal.
Per produir electricitat, els tendals han de contenir una sèrie de cèl·lules que permetin crear un efecte fotovoltaic. Així, els fotons generen un camp elèctric que pugui produir electricitat. Els materials més utilitzats en la creació d'aquestes cèl·lules són l'arseniür de gal·li i el silici. Hi ha diferents tipus de cèl·lules de silici, que depenent dels resultats que es vulgui obtenir seran recomanable conèixer-les per a la seva correcta elecció. A partir de la seva estructura, les cèl·lules de silici es classifiquen de la manera següent:
Amorf: malgrat la seva baixa eficiència són les cèl·lules fotovoltaiques més ecològiques del mercat, ja que no fan servir metalls tòxics en la seva fabricació.
Policristal·lí: construïda per diversos vidres de color blavós, s'empra per a instal·lacions que ocupin una grandària àmplia, té una alta tolerància a temperatures molt elevades. El seu preu és més barat que les de monocristal·lí.
Monocristal·lí: no està formada per vidres de silici i, encara que sol ser l'opció menys econòmica, ofereix un alt rendiment.
Un cop instal·lat el tendal solar a la ubicació triada, podreu proveir d'electricitat tot el seu entorn.
En conclusió, gràcies al desenvolupament tan eficient per obtenir energia mitjançant el sol, s'ha aconseguit implementar la tecnologia de les plaques solars en objectes tan quotidians com els tendals.
A més de protegir de les radiacions solars, poden proveir d'energia qualsevol espai on estigui instal·lat, ja sigui en una llar, negoci o caravana. Per això, el tendal solar ha esdevingut una de les fonts d'energia més habituals que permet contribuir a la sostenibilitat del medi ambient.